ЦЕРКВА АДВЕНТИСТІВ СЬОМОГО ДНЯ Чернівці - "ЦЕНТР"

Вівторок, 19.03.2024, 08:31

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | урок № 8 | Реєстрація | Вхід

Урок №8. «Суддя всіх народів»

Одного разу високопоставлену особу запитали, що в своєму житті він вважає найважливішим. Він відповів: «Моя відповідальність перед Богом».

Ця людина мала рацію, бо знала, що одного разу отримає повістку прийти на суд Божий. Писання говорить: «Бо мусимо всі ми з’явитися перед судовим престолом Христовим, щоб кожен прийняв згідно з тим, що в тілі робив він, чи добре, чи лихе» (2Кор.5:10), Бог «визначив день, коли хоче судити поправді ввесь світ через Мужа, що Його наперед Він поставив, і Він подав доказа всім, із мертвих Його воскресивши»  Дії 17:31, «Бо Бог приведе кожну справу на суд, і все потаємне, чи добре воно, чи лихе!» Екл. 12:14.

Інколи цьому суперечать, говорячи, що день суду настане не скоро, тому і не має необхідності про це турбуватися сьогодні, коли кожен зайнятий своїми справами та розвагами. Такі люди глибоко помиляються. Засідання Божого слідчого суду вже розпочалося!!! День, в який кожен змушений буде явитись перед Суддею всіх народів, дуже близький, і уникнути його неможливо. Тому питання про суд – це доленосне питання нашого життя.

Як би люди не намагались приховати свої гріхи, вони все ж таки одного разу змушені будуть дати звіт за них перед Богом. Виключення нікому не буде зроблене. Ми читаємо,що «мусимо всі ми з’явитися перед судовим престолом Христовим, щоб кожен прийняв згідно з тим, що в тілі робив він, чи добре, чи лихе».

Люди можуть сумніватися щодо цього, або заперечувати, що Бог може знати про них все. Писання говорить до людей: «Очі Господні на кожному місці, позирають на злих та на добрих» (Прип.15:3), «І немає створіння, щоб сховалось перед Ним, але все наге та відкрите перед очима Його, Йому дамо звіт!» (Євр.4:13).

Щоб правильно зрозуміти питання про суд, необхідно розглянути одне з великих пророцтв Біблії, записане в книзі пророка Даниїла, в 8 і 9 розділах. В цьому пророцтві вказаний точний час, коли повинен розпочатися суд. І як не дивно, ми дізнаємося з цього пророцтва, що суд розпочався більш як сто років тому назад.

В книзі Даниїла 8:14 ми читаємо слова Ангела, який сказав Даниїлу: «Аж до двох тисяч і трьох сотень вечорів-ранків, тоді буде визнана очищеною святиня». Далі ми побачимо, яке відношення це має до суду.

Вираз «вечорів-ранків» в Писанні означає цілий день або добу. (Див. Буття 1:5,13). В пророцтві день рахується за один рік (Див. Єзек. 4:6; Числа 14:34). Відповідно 2300 пророчих днів відповідає 2300 рокам.

Пророк Даниїл не зрозумів цього видіння (Дан. 8:26,27).Через деякий час  Ангол  явився йому і сказав: «Даниїле, я тепер вийшов, щоб умудрити тебе в розумінні… приглянься до цього слова, і придивися до видіння. Сімдесят років-тижнів призначено для твого народу та для міста твоєї святині» (Дан.9:22-24). Єврейське слово, переведене тут як «призначено», означає «відрізано». Від пророчого періоду в 2300 років  для народу юдейського було відрізано сімдесят років-тижнів або 490 років (70х7=490).

Далі вказується, коли цей пророчий період починається: «Та знай і розумій: від виходу наказу, щоб вернути Ізраїля й збудувати Єрусалим, аж до Владики Месії сім тижнів» (вірш 25). Повеління про відбудову Єрусалиму було видане персидським царем Артаксерксом в 457 році до Різдва Христового. В цей час починає свій відлік період в сімдесят років-тижнів, а також 2300 років, від яких сімдесят років-тижнів відрізані. Сімдесят років-тижнів, в свою чергу діляться на сім років-тижнів, шістдесят два років-тижнів і один рік-тиждень (62+7+1=70) (вірш. 25,27, дивись схему).

 

Перший відрізок часу, сім років-тижнів або 49 років, були визначені для відбудови Єрусалиму: «і відбудований буде майдан і вулиця, і то буде за тяжкого час».

Наступний відрізок часу - шістдесят два роки-тижні або 434 роки – приводять нас до появи «Владики Месії». Він розпочав свою діяльність для спасіння людей після того, як був хрещений Іваном у водах Йордану, п’ятнадцятого року правління кесаря Тіверії (Лука 3:1-23), тобто, в 27 році після Р. Хр. Таким чином ця частина пророцтва виконалась з великою точністю. Далі пророк Даниїл описує діяльність Христа: «І Він зміцнить заповіта для багатьох за один тиждень, а за півтижня припинить жертву та жертву хлібну» (вірш 27). Останній рік-тиждень займає період часу з 27 по 34 рік нашого літопису. Діяльність  Христа продовжувалась лише три з половиною років. Він був розіп’ятий «в півтижня», і написано, що своєю смертю Ісус «припинить жертву та жертву хлібну». Народ ізраїльський на протязі багатьох століть приносив жертви, які вказували на Христа. Він був «Агнець Божий, що на Себе гріх світу бере». Коли Христос помер на хресті, жертви втратили своє значення В знак того, що служіння в Єрусалимському храмі втратило свій зміст, «завіса у храмі роздерлась надвоє від верху аж додолу» (Матв. 27:51). Це відбулося в половині останнього дня-тижня.

Але від останнього дня-тижня залишилось ще три з половиною роки. На протязі цього часу учні проповідували народу ізраїльському про розіп’ятого Христа. Багато хто ввірували в Нього, але в цілому народ відкинув свого Спасителя. Юдеї побили камінням апостола Степана за проповідь про Христа. В цей час Бог покликав великого апостола Павла, щоб він проповідував Євангеліє поганам. Це відбулося в 34 році, і цим закінчилися 70 років-тижнів або 490 років, визначених для народу юдейського. Так виконалась в точності і ця частина пророцтва.

Пророцтво про сімдесят днів-тижнів (490 років) привели нас до 34 року після Р. Хр. Від 2300 залишилось ще 1810 років (2300-490=1810), Додаємо до них 34 роки і отримуємо 1844 рік. В це час, говорить пророцтво «святиня очиститься». Щоб зрозуміти це, потрібно знати, що собою представляє святиня, і як вона очищається.

Після виходу ізраїльського народу з Єгипту під керівництвом Мойсея, Бог біля гори Синай наказав збудувати скинію, яка служила центром богослужіння під час довгих років мандрівки по пустелі. Ця тимчасова споруда, з часом, була замінена величним храмом, збудованим в Єрусалимі. Святилище та служіння в ній докладно описані в книгах Вихід розділи 25-40 та Левит розділи 11-17.

Всі жертви та обряди, які виконувались на протязі року в святилищі, були встановлені для того, щоб дати народу наглядний урок про жертву Христа та Його посередницьке служіння для спасіння людства. «Бо це тінь майбутнього, а тіло Христове» (Кол. 2:17). Таким чином люди на прикладі могли вчитися християнству ще до народження Христа. Бог використав святилище, щоб приготувати світ до народження Свого Сина, Спасителя світу.

На протязі цілого року священики щоденно звершували служіння біля жертовника всепалення і в першому відділенні святилища, яке називалось «святеє», за гріхи народу приносились жертви. Священики переносили кров тварин, принесених в жертву, у святилище, і з цією кров’ю образно переносились гріхи народу. Головним служіння був щорічний день примирення або очищення. В цей день сам первосвященик входив в друге відділення святилища, в «святеє святих», де стояв ковчег завіту з Десятьма заповідями. Тут над ковчегом, первосвященик звершував примирення народу з Богом і очищував святилище від гріхів народу, скоєних на протязі всього року. Це служіння описане в книзі Левит 16:2-22.

Служіння у святилищі відображало те, яким чином Христос буде звершувати справу спасіння людей. Саме святилище було збудоване по зразку небесного святилища (Євр. 8:5), в якому Ісус, після того як принесе Себе в жертву на землі і вознесеться на небо, буде завершувати план спасіння. В Писанні ясно та чітко говориться,  що жертви та обряди земного святилища були «образами небесного» (Євр. 9:23). Іван Богослов підтверджував це, він бачив на небі святилище з такими ж предметами, які були в земному святилищі (Об. 4:5; 8:3; 11:9).

Земне святилище було скинією Старого Завіту, а небесне святилище – скинією Нового Завіту. Священиками в земній святині були Аарон та його сини, а в небесній - Сам Ісус Христос є первосвящеником. В Писанні говориться: «Головна ж річ у тому, про що я говорю: маємо Первосвященика, що засів на небесах, по правиці престолу величности, що Він Священнослужитель святині й правдивої скинії, що її збудував був Господь, а не людина» (Євр. 8:1,2). Подібно до того, як земні священики входили в скинію з кров’ю, Христос ввійшов в небесне святилище зі своєю кровю (Євр. 9:11-12).

В образному служінні первосвященик тільки раз в кінці року входив у святеє святих і «очищував» його. Пророку Даниїлу було сказано про небесне святилище: «Аж до двох тисяч і трьох сотень вечорів-ранків, тоді буде визнана очищеною святиня». Ми вже знайшли, що 2300 вечорів та ранків закінчаться в 1844 році. В цей час земне святилище вже не існувало, бо втратило своє значення після смерті Христа і було зруйноване римськими військами. Дане пророцтво Даниїла може відноситись тільки до небесного святилища, де Спаситель, як наш Первосвященик, звершує очищення. Про те, що небесна святиня потребує очищення кров’ю, дивіться послання до Євреїв 9:23-26.

В Старому Заповіті грішнику прощались гріхи, коли він розкаювався та приносив жертви. Але гріхи його залишались в святилищі до дня очищення. Те саме відбувається в небесному святилищі, - коли грішник кається, приймаючи вірою Христа, як жертву за гріх, та визнає свої провини, він отримує прощення. Але записи про його гріхи , записані в небесних книгах, не знищуються до великого дня «очищення» небесного святилища.

Очищенням святилища закінчується річний цикл служіння в храмі. Для Ізраїля цей  був вирішальний день – день суду. Ті, хто визнав свої гріхи та приносив жертви за гріхи, були не тільки прощені, а їх гріхи були «стерті», безслідно знищені, щоб ніколи більше про них не було і згадки. Але ті, хто раніше не визнав свої гріхи і не мав потребу у їх прощенні, не могли приймати участь у цьому служінні, вони знищувались з-посеред народу. День очищення для Ізраїлю був судним днем, де вирішувалося питання, хто залишиться в живих, а хто загине.

«Очищення» святилище означає час суду. Пророк описує засідання суду слідуючи словами: «Я бачив, аж ось поставили престоли, і всівся Старий днями. Одежа Його біла, як сніг, а волосся голови Його немов чиста вовна, а престол Його огняне полум’я, колеса Його палахкотючий огонь. Огненна річка пливла й виходила з-перед Нього; тисяча тисяч служили Йому, і десять тисяч десятків тисяч стояли перед Ним; суд усівся, і розгорнулися книги» (Дан. 7:9-10).

Цей суд відбувається на небі до Другого приходу Ісуса Христа. Христос прийде уже з готовим рішенням суду, як Він сам сказав через Івана: «Ото, незабаром приходжу, і зо Мною заплата Моя, щоб кожному віддати згідно з ділами його» (Об. 22:12). На суді, який вже розпочався на небі, вирішується доля кожної людини, починаючи з Адама і закінчуючи тими, хто буде жити перед Другим приходом Христа.

Уявіть собі сцену суду…

Бог Отець, «Старий днями», сидить на престолі, як суддя всіх народів. Перед Ним стоїть Ісус Христос, як Представник людства. Книги, в яких записане життя кожної людини, ретельно перевіряються. Всім відомий факт, який не можливо заперечити, – «всі згрішили» (Рим. 6:23) та порушили Закон Божий. По якому всі будуть судимі: «Підсумок усього почутого: Бога бійся, й чини Його заповіді, бо належить це кожній людині! Бо Бог приведе кожну справу на суд, і все потаємне, чи добре воно, чи лихе!» (Екл. 12:13-14), «Бо хто всього Закона виконує, а згрішить в одному, той винним у всьому стає» (Якова 2:10).  Так як «плата за гріх -  смерть» (Рим. 6:23), то Бог, будучи справедливим, не може вчинити інакше, як засудити людей на смерть, на вічне знищення.

Але тут виступає Ісус Христос, як Захисник та Заступник людства. Про Нього Писання говорить: «А коли хто згрішить, то маємо Заступника перед Отцем, Ісуса Христа, Праведного» (Івана 2:1), «може Він завжди й спасати тих, хто через Нього до Бога приходить, бо Він завжди живий, щоб за них заступитись» (Євр. 7:25). Він Сам сказав про людей, які вірою прийняли Його жертву: «Я не змию із книги життя, і ймення його визнаю перед Отцем Своїм і перед Його Анголами» (Об. 3:5). Цей Заступник говорить Судді: «Отче, Я помер за цю людину. Вона прийняв Мене і Мою жертву, принесену за неї, Моя смерть задовольняє вимоги Закону по всіх пунктах звинувачення, які були виставлені проти неї».

Тоді Суддя наказує: «Зітріть з книги всі записи про гріхи, які вчинила ця людина, вони прощені через заслуги Христа. Рахуйте його праведним. Його ім’я записане в книзі життя Агнця. Він буде жити вічно».

Але якщо людина відмовилась прийняти  Христа, як свого Спасителя, або виявився невірним у своєму віровизнанні, тоді Захисник скаже: «Отче, Я помер за цю людину, але вона не скористалася Моєю жертвою, вона не захотіла, щоб Я був тут її Представником. Вона стоїть перед Тобою одна, без захисту». І Суддя, з виявом великого суму, говорить: «Викресліть її з книги життя, вона не прийняла життя, яке запропонував їй Заступник, вона сама буде відповідати за свої гріхи, а плата за гріх – смерть».

Вирок суду буде винесений тоді, коли Ісус прийде вдруге, і кожна людина почує свій особистий вирок: «Коли ж прийде Син Людський у славі Своїй, і всі Анголи з Ним, тоді Він засяде на престолі слави Своєї. І перед Ним усі народи зберуться, і Він відділить одного від одного їх, як відділяє вівчар овець від козлів. І поставить Він вівці праворуч Себе, а козлята ліворуч. Тоді скаже Цар тим, хто праворуч Його: Прийдіть, благословенні Мого Отця, посядьте Царство, уготоване вам від закладин світу…  Тоді скаже й тим, хто ліворуч: Ідіть ви від Мене, прокляті, у вічний огонь, що дияволові та його посланцям приготований» (Матв. 25:31-46).

Наскільки серйозно ми повинні поставитись сьогодні до заклику: «Побійтеся Бога та славу віддайте Йому, бо настала година суду Його, і вклоніться Тому, Хто створив небо, і землю, і море, і водні джерела!» (Об.14:7), «Будьте ж виконавцями слова, а не слухачами самими, що себе самих обманюють» (Як.1:22).

Усвідомлення серйозності часу, в який ми живемо, а також факту, що скоро ми маємо явитись перед Суддею всіх народів, що наше життя буде випробуване Словом Божим та Його Святим Законом, що ми будемо засуджені до вічної смерті, якщо не приймемо Христа, як особистого Спасителя, все це повинно змусити нас задуматися та покласти собі запитання: чи моє життя витримає перевірку Словом Божим, Його Законом? Чи маю я впевненість, що Спаситель заступиться за мене на суді?

уроки:   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20 

годинник

захід сонця

Find more about Weather in Чернівці, UR
Click for weather forecast

пошук

календар

«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

наше опитування

Чи дотримуєтесь Ви 10-ти заповідей?
Всього відповідей: 154

форма входу

наші друзі


  • клуб слідопитів "Гедеон"
  • відділ молодіжного служіння громади м.Чернівці-"ЦЕНТР"
  • Буковинська конференція УУК
  • Українська унійна конференція
  • відділ молодіжного служіння УУК
  • Східна конференція УУК
  • Східно-Дніпровська конференція УУК
  • Евро-Азіатський Дивізіон
  • відділ молодіжного служіння ЕАД
  • Генеральна конференція
  • відділ молодіжного служіння ГК
  • Молдавська унійна конференція
  • Західно-Російський Союз
  • Церква АСД Республіки Казахстан
  • ADRA Україна
  • ADRA Евро-Азія
  • ADRA Румунія
  • ADRA International
  • видавництво Джерело Життя
  • Буковинська Черешенька (с.Черешенька)
  • Пансіонат "Наш Дім" (с.Нові Обіходи)
  • Центр здоров’я "Нове Життя" (с.Кир’яківка)
  • відділ здоров’я АСД Республіки Білорусь
  • Церква АСД м.Берегово
  • Церква АСД м.Біла Церква
  • Церква АСД м.Виноградів
  • Церква АСД м.Іллічівськ
  • Церква АСД м.Макіївка
  • Церква АСД м.Маріуполь
  • Церква АСД м.Севастополь
  • Церква АСД м.Шепетівка
  • Церква АСД м.Хмельницький
  • Церква АСД м.Херсон
  • Церква АСД м.Сакраменто
  • Церква АСД м.Спокен
  • Церква АСД м.Портленд
  • Церква АСД м.Архангельськ
  • Церква АСД м.Протвино
  • Церква АСД м.Санкт-Петербург
  • Церква АСД м.Ульянівськ
  • Церква АСД м.Учали
  • Церква АСД м.Москва (міжнародна)
  • Адвентиська музична культура
  • музична група "ІСТОРІЯ"
  • Інтернет-газета "Шлях"
  • Біблія on-line
  • Hope Channel Europe
  • ТВ "Біблійний маяк"
  • Християнська телекомпанія ТРК "Три Ангели"
  • Радіо - Universul Credintei
  • Церква АСД м.Москва (міжнародна)

    статистика


    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    конкурс

    погода

    поділися з друзями

    ресурси

    Маранафа! Господь наш грядет! Телеканал Надія Библия, христианские новости, ответы на все вопросы Христианская Телерадиокомпания «Три Ангела» Сайт общины г. Ильичевск, Адвентисты седьмого дня ЦХАСД г. Ульяновск Весть к адвентистам седьмого дня Пастор онлайн Детская страничка :: Христианская Телерадиокомпания «Три Ангела»


  •  


    Телеканал Надія