ЦЕРКВА АДВЕНТИСТІВ СЬОМОГО ДНЯ Чернівці - "ЦЕНТР"

Вівторок, 19.03.2024, 16:01

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | урок № 15 | Реєстрація | Вхід

Урок №15. «Тисячолітнє царство»

Про тисячолітнє царство існує багато вчень та думок. Багато хто думає, що це будуть найщасливіші роки в історії нашої планети, коли в усьому світі буде мир та безпека, коли не буде більше воїн та кровопролиття, і люди будуть жити мирно та щасливо.

Серед віруючих дуже поширена думка, що під час тисячолітнього царства всі люди приймуть Христа, Якого тепер відкидають. Але ми не знаходимо в Святому Писанні підтвердження цих думок. Христос в притчі про кукіль показав, що праведники та грішники будуть разом в світі до кінця (Матв.13:24-30). Спасіння нам пропонується тільки в цьому житті, тому всім пропонується звернути свою увагу на такі слова: «Сьогодні, як голос Його ви почуєте, не робіть затверділими ваших сердець» (Євр.3:15).

З усього Святого Писання лише в одному розділі говориться про тисячолітнє царство - це дванадцятий розділ книги Об’явлення. В перших дев’яти віршах цього розділу слово «тисяча років» згадується шість разів. Прочитаємо ці вірші.

«І бачив я Ангола, що сходив із неба, що мав ключа від безодні, і кайдани великі в руці своїй. І схопив він змія, вужа стародавнього, що диявол він і сатана, і зв’язав його на тисячу років, та й кинув його до безодні, і замкнув його, і печатку над ним поклав, щоб народи не зводив уже, аж поки не скінчиться тисяча років. А по цьому він розв’язаний буде на короткий час. І бачив я престоли та тих, хто сидів на них, і суд їм був даний, і душі стятих за свідчення про Ісуса й за Слово Боже, які не вклонились звірині, ані образові її, і не прийняли знамена на чола свої та на руку свою. І вони ожили, і царювали з Христом тисячу років. А інші померлі не ожили, аж поки не скінчиться тисяча років. Це перше воскресіння. Блаженний і святий, хто має частку в першому воскресінні! Над ними друга смерть не матиме влади, але вони будуть священиками Бога й Христа, і царюватимуть з Ним тисячу років. Коли ж скінчиться тисяча років, сатана буде випущений із в’язниці своєї. І вийде він зводити народи, що вони на чотирьох краях землі, Ґоґа й Маґоґа, щоб зібрати їх до бою, а число їхнє як морський пісок. І вийшли вони на ширину землі, і оточили табір святих та улюблене місто. І зійшов огонь з неба, і пожер їх».

При читанні цих слів, виникає багато запитань. Наприклад, що має статися під час тисячі років? Чи буде початок та кінець цього періоду відзначатися якимись подіями? Який вигляд буде мати наша земля на протязі цього часу? Відповіді на всі ці запитання ми знайдемо в Святому Писанні.

Перш за все ми розглянемо, що сталося на початку тисячу років, тобто, якими подіями буде відмічений початок тисячолітнього царства.

Перед Своїм вознесінням на небо Христос обіцяв, що повернеться знову. Його пришестя не буде таємним, про яке будуть знати тільки вибрані. Ні, апостол Іван ясно говорить: «Ото Він із хмарами йде, і побачить Його кожне око» (Об.1:7). Євангелист  Матвій записав слова Ісуса про останню ознаку Його приходу: «І проповідана буде ця Євангелія Царства по цілому світові, на свідоцтво народам усім. І тоді прийде кінець!» (Матв.24:14). Але, нажаль, ця Добра Вістка про скорий прихід Ісуса Христа, яка зараз проповідується по всьому світу, не буде прийнята більшістю населення нашої планети - вони будуть боротися проти цієї вістки, а отже будуть боротися проти самого Спасителя: «Вони воюватимуть проти Агнця та Агнець переможе їх, бо Він Господь над панами та Цар над царями» (Об.17:14).

Коли кожна людина, що живе на землі, прийме рішення – відкинути вістку Євангелія чи прийняти, почнеться період злиття семи язв, описаних в книзі Об’явлення 16 розділ, по закінченню яких, Христос прийде у Своїй славі та величі, в супроводі тисячі тисяч небесних анголів: «Бо прийде Син Людський у славі Свого Отця з Анголами Своїми, і тоді віддасть кожному згідно з ділами його» (Матв.16:27).

В цей же час відбудеться воскресіння всіх праведний, що жили на землі від початку її творіння. «Сам бо Господь із наказом, при голосі Архангола та при Божій сурмі зійде з неба, і перше воскреснуть умерлі в Христі, потім ми, що живемо й зостались, будемо схоплені разом із ними на хмарах на зустріч Господню на повітрі, і так завсіди будемо з Господом» (1Сол.4:16-17). Це воскресіння назване в Біблії «першим воскресінням».

Апостол Павло проповідував, «що настане воскресення праведних і неправедних» (ДіЇ 24:15). І Сам Ісус Христос говорив про два різних воскресіння: одне Він називає «воскресіння життя», інше «воскресіння Суду» (Івана 5:29).

Воскресіння праведних при приході Христа буде доказом того, що смерть переможена. «Блаженний і святий, хто має частку в першому воскресінні! Над ними друга смерть не матиме влади, але вони будуть священиками Бога й Христа, і царюватимуть з Ним тисячу років» (Об.20:6). Христос принесе з Собою нагороду праведним: вони отримають вічне життя, як дар Божий. «… дар Божий вічне життя в Христі Ісусі, Господі нашім» (Рим.6:23).

Перше воскресіння буде однією з подій початку тисячолітнього царства. Одночасно з воскресінням мертвих праведних відбудеться переміна тих, хто буде живим зустрічати свого Господа. Про це читаємо: «Ось кажу я вам таємницю: не всі ми заснемо, та всі перемінимось, раптом, як оком змигнути, при останній сурмі: бо засурмить вона і мертві воскреснуть, а ми перемінимось!... Мусить бо тлінне оце зодягнутись в нетління, а смертне оце зодягтися в безсмертя» (1Кор.15:51-53).

І тоді воскреслі праведні та перемінені праведні разом будуть забрані Христом на небо (1Сол.4:16-17). Тоді виконається обіцянка Ісуса: «Багато осель у домі Мого Отця; а коли б то не так, то сказав би Я вам, що йду приготувати місце для вас? А коли відійду й приготую вам місце, Я знову прийду й заберу вас до Себе, щоб де Я були й ви» (Івана 14:2,3).

Що ж станеться в той час з іншими мешканцями земної кулі? В Об. 20:5 ми читаємо: «А інші померлі не ожили, аж поки не скінчиться тисяча років». Нечестиві знаходяться в могилах і не воскреснуть при Другому приході Христа. А ті нечестиві, які будуть живі – загинуть від Його слави, «бо наш Бог то палючий огонь» (Євр.12:29). Гріх та грішники не можуть перебувати в присутності Божій, вони загинуть від  сяйва слави Його, яке перевершує саму сміливу уяву.

Пророку Єремії була показана спустошена земля, без ознак життя. «Дивлюся на землю, аж ось порожнеча та пустка, і на небо й нема його світла! Дивлюся на гори, аж ось вони трусяться, і всі згір’я хитаються! Дивлюся, аж ось вже немаї людини, і порозліталось все птаство небесне. Дивлюся, аж ось край родючий пустинею став, а міста його знищені всі від обличчя Господнього, від полум’я гніву Його... Бо Господь так прорік: Спустошенням стане ввесь край, та кінця йому ще не вчиню!» (Єремія 4:23-27). На всій землі не залишиться жодної душі. Цими подіями розпочинається тисячолітній період, на протязі якого, сатана буде в ізоляції на спустошеній землі, на якій більше нікого спокушати. Серед руїн та людських кісток сатана та його анголи будуть мати можливість роздумувати тисячу років до чого призвело їхнє повстання проти правління Божого.

На протязі тисячі років діти Божі будуть перебувати на небесах разом зі своїм Господом. Іван пише: «І бачив я престоли та тих, хто сидів на них, і суд їм був даний,..  І вони ожили, і царювали з Христом тисячу років» (Об.20:4).

В небесному суді знаходяться «справи» кожної людини. На підставі цих записів, які називаються книгами, можна бачити милість та справедливість Божу по відношенню до людей. В цих книгах записані всі слова, справи та спонукання людей. І це не повинно дивувати нас, адже люди теж знайшли спосіб для запису звуків та імпульсів, які видає людський організм. «Бо мусимо всі ми з’явитися перед судовим престолом Христовим, щоб кожен прийняв згідно з тим, що в тілі робив він, чи добре, чи лихе» (2Кор.5:10).

Окрім того, «перед обличчям Його була писана пам’ятна книга про тих, хто страх перед Господом має, і хто поважає Ймення Його» (Малахії 3:16). Але сама важлива з усіх книг, це книга життя, в яку записані імена тих, хто прийняв Ісуса, як свого особистого Спасителя.

Суд Божий – це справа надзвичайної важності і повинна спонукати нас до серйозних роздумів Спаситель говорить: «за кожне слово пусте, яке скажуть люди, дадуть вони відповідь судного дня! Бо зо слів своїх будеш виправданий, і зо слів своїх будеш засуджений» (Матв.12:36,37). Скільки доказів буде відмічено в цих книгах, які свідчать не на нашу користь!

В світлі досконалого Божого Закону, ми ніколи не могли б бути оправданими, якби не мали люблячого Спасителя. Нам обіцяно: «А коли хто згрішить, то маємо Заступника перед Отцем, Ісуса Христа, Праведного. Він ублагання за наші гріхи, і не тільки за наші, але й за гріхи всього світу» (1Івана 2:1,2).

Під час тисячолітнього царства на небесах буде проходити суд. Викуплені святі будуть царювати з Христом тисячу років, і в цей час перед ними будуть відкриватися  книги з рішення суду над нечестивими. Апостол Павло пише: «Хіба ви не знаєте, що святі світ судитимуть? … Хіба ви не знаєте, що ми будем судити Анголів, а не тільки життєве (1Кор.6:2,3). На протязі цього часу діти Божі навчаться дивитися на події та справи з Божої точки зору. Він відкриє перед ними особисту справу кожного грішника. І коли спасенні ознайомляться з усіма фактами, які були приховані від людського ока, то визнають, що Бог справедливо не допустив грішників в Царство Своє і вигукнуть: «Правдиві й справедливі суди Твої!» (Об.16:7). Отримавши докази Божої справедливості, вони перестануть проливати сльози за тих, хто не потрапив в Царство Небесне.

Тепер ми наближаємося до наступного запитання: якими подіями закінчується тисячолітнє царство?

В цей час відбудеться воскресіння грішників, тобто тих, хто не мав участі в першому воскресінні. «А інші померлі не ожили, аж поки не скінчиться тисяча років» (Об.20:5). Це воскресіння Ісус називає - воскресіння осуду (Івана 5:29).

Воскресіння нечестивих дасть можливість сатані знову використовувати свої чари, щоб підбурювати людей до повстання проти Бога. «Коли ж скінчиться тисяча років, сатана буде випущений із в’язниці своєї. І вийде він зводити народи, що вони на чотирьох краях землі, Ґоґа й Маґоґа, щоб зібрати їх до бою, а число їхнє як морський пісок» (Об.20:7,8). Це ті, хто відкинули вістку Євангелії, і сатана поведе цей величезний натовп нечестивих на боротьбу проти Бога та його народу.

Коли тисяча років закінчиться Небесний Єрусалим, місто спасенних, спуститься з неба на землю, як описано в Об.21:2: «І я, Іван, бачив місто святе, Новий Єрусалим, що сходив із неба від Бога, що був приготований, як невіста, прикрашена для чоловіка свого». І тут в перший і останній раз зустрінеться все людство, яке проживало на протязі всіх століть земної історії, але одні будуть знаходитися в місті, серед спасенних, а інші – ззовні міста, серед приречених на вічну загибель. «І вийде він зводити народи, що вони на чотирьох краях землі, Ґоґа й Маґоґа, щоб зібрати їх до бою, а число їхнє як морський пісок. І вийшли вони на ширину землі, і оточили табір святих та улюблене місто. І зійшов огонь з неба, і пожер їх… Це друга смерть, озеро огняне» (Об.20:7,8,14). Цей вогонь спочатку був «дияволові та його посланцям приготований» (Матв 25:41). Це буде день, про який апостол Петро пише в 2 Петра 3:7,10: «А теперішні небо й земля заховані тим самим словом, і зберігаються для огню на день суду й загибелі безбожних людей. День же Господній прибуде, як злодій вночі, коли з гуркотом небо мине, а стихії, розпечені, рунуть, а земля та діла, що на ній, погорять...» Цим закінчиться багатовікова боротьба між добром та злом, між Христом та сатаною і Бог створить нову землю, як і обіцяв у слові Своєму: «Але за Його обітницею ми дожидаємо неба нового й нової землі, що правда на них пробуває» (2 Петра 3:13).

Хто ж буде жити на Новій землі? Відповідь на це запитання ми теж знаходимо в Писанні: «І почув я гучний голос із престолу, який кликав: Оце оселя Бога з людьми, і Він житиме з ними! Вони будуть народом Його, і Сам Бог буде з ними» (Об. 21:3). Це ті імена, яких записані в книзі життя: «І не ввійде до нього ніщо нечисте, ані той, хто чинить гидоту й неправду, але тільки ті, хто записаний у книзі життя Агнця» (Об.21:27).

Одного разу Петро сказав Ісусу: «От усе ми покинули, та й пішли за Тобою слідом; що ж нам буде за це? А Ісус відказав їм: Поправді кажу вам, що коли, при відновленні світу, Син Людський засяде на престолі слави Своєї, тоді сядете й ви, що за Мною пішли, на дванадцять престолів, щоб судити дванадцять племен Ізраїлевих. І кожен, хто за Ймення Моє кине дім, чи братів, чи сестер, або батька, чи матір, чи діти, чи землі, той багатокротно одержить і успадкує вічне життя» (Матв.19:27-29).

Чи залишили ви світ заради Христа? Чи готові ви до тисячолітнього царства та до подій, якими воно починається та закінчується? Друзі, ми повинні бути дітьми Божими, слухняними, вірними Його слову, готовими йти за Ним, щоб наші імена могли бути записані в Його книзі життя та, щоб ми могли перебувати з нашим Господом в вічності, де «Бог кожну сльозу з очей їхніх зітре, і не буде вже смерти. Ані смутку, ані крику, ані болю вже не буде, бо перше минулося!» (Об.21:4-5)

уроки:   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   20 

годинник

захід сонця

Find more about Weather in Чернівці, UR
Click for weather forecast

пошук

календар

«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

наше опитування

Чи дотримуєтесь Ви 10-ти заповідей?
Всього відповідей: 154

форма входу

наші друзі


  • клуб слідопитів "Гедеон"
  • відділ молодіжного служіння громади м.Чернівці-"ЦЕНТР"
  • Буковинська конференція УУК
  • Українська унійна конференція
  • відділ молодіжного служіння УУК
  • Східна конференція УУК
  • Східно-Дніпровська конференція УУК
  • Евро-Азіатський Дивізіон
  • відділ молодіжного служіння ЕАД
  • Генеральна конференція
  • відділ молодіжного служіння ГК
  • Молдавська унійна конференція
  • Західно-Російський Союз
  • Церква АСД Республіки Казахстан
  • ADRA Україна
  • ADRA Евро-Азія
  • ADRA Румунія
  • ADRA International
  • видавництво Джерело Життя
  • Буковинська Черешенька (с.Черешенька)
  • Пансіонат "Наш Дім" (с.Нові Обіходи)
  • Центр здоров’я "Нове Життя" (с.Кир’яківка)
  • відділ здоров’я АСД Республіки Білорусь
  • Церква АСД м.Берегово
  • Церква АСД м.Біла Церква
  • Церква АСД м.Виноградів
  • Церква АСД м.Іллічівськ
  • Церква АСД м.Макіївка
  • Церква АСД м.Маріуполь
  • Церква АСД м.Севастополь
  • Церква АСД м.Шепетівка
  • Церква АСД м.Хмельницький
  • Церква АСД м.Херсон
  • Церква АСД м.Сакраменто
  • Церква АСД м.Спокен
  • Церква АСД м.Портленд
  • Церква АСД м.Архангельськ
  • Церква АСД м.Протвино
  • Церква АСД м.Санкт-Петербург
  • Церква АСД м.Ульянівськ
  • Церква АСД м.Учали
  • Церква АСД м.Москва (міжнародна)
  • Адвентиська музична культура
  • музична група "ІСТОРІЯ"
  • Інтернет-газета "Шлях"
  • Біблія on-line
  • Hope Channel Europe
  • ТВ "Біблійний маяк"
  • Християнська телекомпанія ТРК "Три Ангели"
  • Радіо - Universul Credintei
  • Церква АСД м.Москва (міжнародна)

    статистика


    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0

    конкурс

    погода

    поділися з друзями

    ресурси

    Маранафа! Господь наш грядет! Телеканал Надія Библия, христианские новости, ответы на все вопросы Христианская Телерадиокомпания «Три Ангела» Сайт общины г. Ильичевск, Адвентисты седьмого дня ЦХАСД г. Ульяновск Весть к адвентистам седьмого дня Пастор онлайн Детская страничка :: Христианская Телерадиокомпания «Три Ангела»


  •  


    Телеканал Надія